Konflikti Turqi-Greqi: Ja si mund të caktohet vija kufitare në Mesdheun...

Nga Michael Tanchum Konflikti i përshkallëzuar midis Turqisë dhe Greqisë në Mesdheun Lindor, bazuar mbi një mosmarrëveshje të vjetër mbi kufirin detar, është duke u...

Mbi Kanalin e Suezit dhe “pikat e asfiksimit”

Nga George Friedman Unë kam shkruar shpesh mbi të ashtuquajturat “pikat e asfiksimit”,mbi ato rrugëkalime të ngushta, në tokë apo në det, që janë thelbësore...

Ja pse Emmanuel Macron mund të humbë zgjedhjet vitin e ardhshëm

Nga Christopher Williams Muajt ​​e fundit presidenti francez Emmanuel Macron ka filluar të ketë qëndrim të njëjtë me të djathtën ekstreme në raport me Islamin...