Sot Dita e Tokës, pse është i rëndësishëm ndërgjegjësimi qytetar

Sot është Dita e Tokës, një ngjarje ndërkombëtare që festohet në të gjithë botën për të premtuar mbrojtje dhe kujdes ndaj mjedisit. Ky vit...

Udhëzues: Si të qëndroni në formë gjatë muajit të shenjtë të...

Tani që jemi në rrjedhën e muajit të shenjtë Ramazanit, (12 Prill – 12 Maj) ka pyetje të rëndësishme që entuziastët e palestrës kanë...

Përfitimet e panjohura të çokollatës/ Vlerat për tensionin dhe trurin

Kënaqësia që merr prej çokollatës është e padiskutueshme. Mënyra se si ajo shijon nuk ka të krahasuar. Konsumi i çokollatës është gjithnjë e në...

Pekini ka më shumë miliarderë sesa çdo qytet tjetër

Pekini ka më shumë miliarderë sesa secili qytet tjetër në botë, sipas listës vjetore të përpiluar nga revista Forbes. Kryeqyteti kinez ka shtuar 33 miliarderë...

Si të parandalojmë alergjitë e pranverës

Alergjitë në pranverë përbëjnë shqetësim për një pjesë të konsiderueshme të popullsisë.Shpesh na japin shqetësime nga më të ndryshme, të cilat na pengojnë në...

Helikopteri i NASA-s i reziston ngricës në Mars

Helikopteri Ingenuity rezistoi natën e tij të parë në sipërfaqen e grirë të Marsit. Ky është një moment historik në udhëtimin e rotorcraft përpara...

Deri në vitin 2100, gjysma e botës do të përjetojë një...

Një studim i ri vë në dukje se pasja e një sistemit të mirë të kondicionimit të ajrit do të ketë jetike në Hemisferën...

Karakteri i mirë i fëmijës ndërtohet përmes dialogut dhe shembujve

Një edukim i mirë arrihet duke balancuar faktorë të shumtë. Pa dialog nuk ka formim të karakterit. Por vetëm duke folur nuk të çon...

10 gjërat që bëjnë të gjitha gratë e suksesshme

Ju nuk mund të jeni një grua e suksesshme nëse nuk e kryeni këtë ritual çdo mëngjes. Ky është praktikisht ligj. Disa gjëra që...

AstraZeneca dhe leksioni nga hezitimi ndaj vaksinave

Nga David Pilling Në botimin e parë të librit “Vaksinimin kundër lisë” të Eduard Xhener në vitin 1798, ku mjeku anglez përshkroi parimet shkencore mbi...